Start på skoleferien

Denne første skolefrie uka, er likevel en travel uke for veldig mange barn og unge

4447_94742576575_1740879_n

Denne uka arrangeres det sommer- eller idrettsskoler over en lav sko rundt forbi. Selv har jeg vært heldig å sende ungene mine på Tines fotballskole på Sarpsborg Fotballklubbs anlegg på Kurland, og jeg, jeg har fått være med på noe av det Sportsskolen tilbyr, under deres arrangement på Kalnes vgs. 

Sportsskolen, som er et tilbud til barn med ulike funksjonsnedsettelser, arrangeres i et samarbeid mellom idrettskretsen, idrettslag, særforbund, Nav Hjelpemiddelsentral Østfold og Kalnes videregående. Klatring, boccia, håndball, badminton, friidrett, orientering, fotball og diverse vannsporter er alle idretter deltakerne kommer innom i løpet av uka. Jeg tror at både idrettsglede og engasjement må beskrives som stor - Dette er idrettsutøvere som både kan og vil få det til. 

Over hele fylket er det idrettslag og foreninger stiller opp for at ungene våre kan få et tilbud. 

Jeg tenker derfor at vi har mye å takke de frivillige i idretten for, for når jeg ser alt det fine som skjer som idretten står bak, ja da blir jeg mektig imponert. Sender derfor en stor takk til de av dere som legger ned deres kompetanse, tid og engasjement, slik at ungene våre for en god start både på ferien og idrettslivet - Takk.

Andreas LervikLeder av Fylkestingets næring- og kulturkomité