PRIDE - DET HANDLER OM MENNESKERETTIGHETER.

Regnbueflagget og Pride. Et symbol, en feiring og markering av fellesskap, mangfold, toleranse, inkludering og respekt.

Erik

Et ønske om et samfunn hvor alle er like mye verdt. Et samfunn der vi har like rettigheter, blir møtt med respekt og kan leve trygge liv uavhengig av hvem vi forelsker oss i eller hvordan vi lever livet vårt.

Pride er også en markering i solidaritet med gutter og jenter, menn og kvinner som blir utsatt for forfølgelse, trusler og vold, på grunn av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet. Dette skjer også i land som liker å kalle seg siviliserte samfunn.

I 2019 er det 50 år siden starten på den moderne homokampen: Natt til 28. juni 1969 hadde folk sett seg lei av politiets trakassering av skeive og bestemte seg for å kjempe tilbake på utestedet Stonewall Inn i New York. Siden den gang har Pride blitt arrangert over hele verden.

Regnbueflagget og Pride representerer de verdier og normer ethvert velutviklet og velfungerende samfunn er bygget på. Derfor angår Pride oss alle. Fellesskap, mangfold, toleranse, inkludering, respekt og trygghet. Verdier vi ønsker, og gjør vårt beste for å bygge våre samfunn på, i Østfold, i Norge og, med alle dets utfordringer, i resten av verden.

Lykke til med alle markeringer og arrangement, i et fargerikt fellesskap under regnbuens vaiende flagg.

Bruk stemmeretten -  Godt valg!

Erik Th. Næss
3. listekandidat
Skiptvet Arbeiderparti