Nå er det vår tur

av: Mathias Lind Høyning

De neste årene blir krevende. Sporene av pandemien sitter i oss enda. Jorda skal gjennom store omstillinger samtidig som vi beholder folk i arbeid. Og nettopp dette blir sosialdemokratiets neste oppgave: kutte utslipp og omstille en verden som skal bli grønnere og mer digital, uten at folk faller utenfor og at tilliten svekkes.

Mathias Lind Høyning

Mathias Lind Høyning

Rent ideologisk mener jeg at det er en omstilling kun sosialdemokratiet har løsningene for. Det sosialdemokratiske Arbeiderparti bygde den norske modellen tuftet på at arbeidsgiver, arbeidstaker og stat, sammen fant de gode løsningene for å løse utfordringene vi har til felles. I et skifte der utslipp skal kuttes og stadig mer skal digitaliseres så er det kun de partiene som evner å styre etter den norske modellen som kan lykkes.

Stortingsvalg handler om de neste fire årene, men vi må aldri slutte å se forbi nesetippene våre og alltid se det store bildet. Utfordringene verdens står overfor står i kø for å håndteres. Dette tiåret kommer til å bære preg av pandemien som ikke gir seg før alle verdens borgere får vaksine. Det vil preges av klimaendringer og mer ekstremvær. Og det vil preges av digitalisering, en utvikling som enten kan fortsette å kun tjene noen få, eller endres til å tjene de mange.

I en liten periode er det lov å hvile og kjenne på optimismen av valgseier, men i morgen må arbeiderbevegelsen på jobb. Uansett hvilken utfordring, krig, pandemi eller undertrykkelse, har arbeiderbevegelsen alltid løftet blikket og sagt «det kommer en bedre tid». Det skal vi gjøre igjen. Og vi skal sammen bygge et samfunn der alle kan få jobbe, utdanne seg og gi tilbake til fellesskapet.

Det er alltid noe å være engstelig over, men fremtiden er alltid blitt bygd på optimisme, samarbeid og rungende arbeidersanger. Det skal denne fremtiden også.