Jeg er sistemann

av: Trond Andreas Enger

Jeg er sistemann, eller sisteperson som det vel bør hete i vår tid. Jeg er sisteperson på ei liste, sisteperson på ei liste til fylkestingsvalget. Sist på ei liste til et valg som mange mener er uviktig. Så dette er ikke mye å stå etter. Men jeg står nå der, helt nederst på lista.

Og når det først finnes et fylkestingsvalg, så er jeg stolt over lista jeg står på. Jeg er den siste på lista til Arbeiderpartiet ved fylkestingsvalget i Østfold. Heldigvis står Sindre først på denne  lista. Jeg håper og tror at Sindre blir den nye fylkesordføreren. Det vil Østfold ha godt av. Mens jeg, jeg kommer ikke inn. Det er nok også helt greit for Østfold.

Men noen må stå sist, ellers blir det ikke ei liste. Jeg står på Arbeiderpartiets liste, for å fortelle til flest mulig at jeg er sosialdemokrat. Jeg tror på tanken om å yte etter evne og få etter behov. Jeg tror på gamle slagord som by og land hand i hand. Jeg tror at man kan kreve sin rett når man gjør sin plikt, og jeg tror på betydningen av å skape for å kunne dele.

Jeg er skikkelig stolt av å stå på lista til Østfold Arbeiderparti ved fylkestingsvalget.

Det var bare det. Godt valg.