FÅ UT FINGEREN, HØYRE

stein

Jeg blir helt matt og sliten når jeg ser svaret fra Høyre og Ingjerd Schou på Østfold Arbeiderpartis utfordring til Regjeringen og Finansministeren om å sørge for å ta grep om handelslekkasjen til Sverige. Høyres Ingjerd Schou presterer å vise til at Høyre nå driver og lager nytt program for Stortingsvalget i 2021 men forsikrer om at Høyre vil sette ned avgiftene og sikre arbeidsplasser ved å redusere handelslekkasjen, bare ikke akkurat nå, mens de sitter med makten, i regjering, og har finansministeren. Så akkurat nå passer det ikke Høyre å gjøre noe med det, ifølge Ingjerd Schou.

 Når skal i så fall Høyre gjøre noe med det da ?  Når de havner i opposisjon ? Når de ikke lenger har finansministeren? Høyre vil senke avgiftene fortsetter Schou å si, javel, hvordan henger det sammen med sjokkøkning i sukkeravgift og økning av elavgifter som Høyre har foreslått og fått flertall for i Stortinget, for å nevne noe. Det må være mulig å be om et minimum av politisk anstendighet selv når behovet for tåkelegging og bortforklaring er stort.

Østfold Arbeiderparti ønsket å ærlig utfordre finansministeren og regjeringen på å faktisk gjøre noe for å senke handelslekkasjen og styrke næringslivet i Østfold og Norge. Østfold Arbeiderparti ønsker en konstruktiv debatt og reele forslag fra regjeringen til hva som kan gjøres.

Østfold Arbeiderparti vil mer enn gjerne samarbeide med andre politiske partier og organisasjoner om å løse handelslekkasjeutfordringen.

 Men hva fikk vi tilbake fra Høyre og Ingjerd Schou ? Jo, vi fikk bortforklaringer, tåkelegging om programarbeid og pekefinger om at vi, Østfold Arbeiderparti bør løse dette og ikke forvente at andre ( les regjeringen ) skal gjøre det……Det må ha vært veldig varmt der hvor Schou har oppholdt seg når hun og Høyre klarer å svare ut en sak på en slik måte. Ansvarsfraskrivelse heter det på godt norsk. På den annen side er det jo en god avklaring vi får av Schou og regjeringspartiet Høyre, de kommer ikke å gjøre noe som helst nå som de har makta til det, bortsett fra å lage nytt program for Høyre. Jeg ønsker selvsagt lykke til med det og kan bare registrere at noe ønske om en konstruktiv debatt om handelslekkasje bryr ikke Høyre seg noe om.

Stein Erik LauvåsLeder Østfold ArbeiderpartiStortingsrepresentant