Bli bedre kjent med Rune!

Bli bedre kjent med vår 3. kandidat til fylkestingsvalget, Rune Fredriksen!

Rune (51) er gruppeleder for Viken Arbeiderparti og leder for Fredrikstad Arbeiderparti. Han var med på å bygge Viken, og nå er han klar for å bygge nye Østfold sammen med resten av laget vårt. Han står på 3. plass på fylkestingslista til Østfold Arbeiderparti, og du kan bli bedre kjent med han her!

Om Rune:

51 år

Gruppeleder for Viken Arbeiderparti

Leder for Fredrikstad Arbeiderparti

Forsker for institutt for energiteknikk

RF

Rune Fredriksen er vår 3. kandidat!

Hvorfor vil du være med på å bygge nye Østfold?

- Jeg har vært fylkespolitiker i mange år, og var med på å bygge opp Viken. Nå som vi har fått Østfold tilbake, ønsker jeg å bidra til å bygge det nye-gamle fylket, slik at Østfold blir et bra sted for alle. Jeg vil være med på å bygge nye Østfold fordi det er viktig å gi ungdom utdanning - og spesielt tilrettelegge for at flere fullfører videregående utdanning. Da må vi sørge for at alle får den tilretteleggingen og hjelpen de trenger, og det er en sak som er svært viktig for oss i Arbeiderpartiet. I tillegg ønsker jeg at Østfold skal være “kommunenes fylke”, og at fylkeskommunen og kommunene skal ha et sterkt, godt og trygt samarbeid. På den måten tror jeg Østfold kan bli en meget god fylkeskommune, og jeg håper at vi får tilliten til å bygge nye Østfold med sosialdemokratiske verdier.

Hvorfor er du politiker, og hvordan endte du opp her?

- Politikk har blitt en livsstil, og det tar mye tid. Likevel er det både gøy og givende å jobbe med, blant annet fordi jeg møter så innmari mange hyggelige folk! Spesielt er det gøy i Østfold, da folk er imøtekommende og lette å kommunisere med.

Jeg begynte som elevtillitsvalgt i mine yngre dager, og jeg satt i fylkesskolestyret, som videre introduserte meg for partipolitikken. I det engasjerte ungdomsmiljøet har det alltid vært ungdom som er engasjerte på tvers av ulike organisasjoner, så jeg møtte masse AUFere som fikk meg engasjert også der. Foreldrene mine har nok alltid hørt hjemme på venstresiden, så det var nok ikke noen stor overraskelse at jeg meldte meg inn i AUF da jeg var 15/16 år gammel. Et par år etterpå sklei jeg over i partiet, og siden det har jeg vel egentlig vært politiker. 

Du sa litt om det, men hvorfor valgte du Arbeiderpartiet?

- Jeg tror veldig på gode fellesskapsløsninger, og løsningene Arbeiderpartiet foreslår basert på deres verdier om likeverd, fellesskap og solidaritet mener jeg at kan nå veldig langt. Arbeiderpartiet er opptatt av at skolen skal være gratis, og vil innføre både gratis skole-pc og skolemåltid, og jeg mener oppriktig at vi har de beste og mest effektive løsningene på samferdsel. Det handler på det store og det hele om de viktige sakene - om hvordan vi skal omfordele rettferdig i samfunnet og hvordan vi skal tilrettelegge for at alle skal kunne leve gode liv, og der har vi i Arbeiderpartiet uten tvil de beste løsningene!

Visste du?

Rune underviser på Høgskolen i Østfold og samler på kokebøker!