Bli bedre kjent med Lars!

Bli bedre kjent med vår 5. kandidat til fylkestinget, Lars Pedersen Due!

Lars (53) har vært med i Arbeiderpartiet siden 2011. Siden den gang har han vært med på å påvirke demokratiet både lokalt i Halden og fylkeskommunalt i Østfold og Viken. Han var med på å legge ned Østfold og bygge Viken, og nå er han klar for å legge ned Viken og bygge opp igjen Østfold. Han står på 5. plass på fylkestingslista til Østfold Arbeiderparti, og du kan bli bedre kjent med ham her!

Om Lars:

53 år

Ett barn

En hund

Jobber som lærer på barneskole

Lars Pedersen Due

Lars Pedersen Due er vår 5. kandidat til fylkestinget!

Hvorfor vil du være med å bygge nye Østfold?

- Jeg var i utgangspunktet veldig imot å legge ned Østfold, og var kanskje en av de sterkeste motstemmene mot opprettelsen av Viken. Jeg tenker at det hele handler om demokrati. Jeg synes det er viktig at de beslutningene som tas, tas på en måte som gjør at innbyggerne har innflytelse på det som angår dem, og får muligheten til å føle seg nærmere beslutningene. Ved å bygge nye Østfold får vi større lokal tilhørighet, og vi kan bedre ta vare på både historien og fremtiden til fylkeskommunen. Østfold har en del problemer som er spesielle kun for oss, og som vi kun kan løse her lokalt. Når vi nå får Østfold tilbake, får vi også muligheten til å ta det beste fra Viken, og det beste fra gamle Østfold, og med det bygge landets beste fylke med muligheter for alle.

Hva tenkte du da du mottok beskjeden om at Viken skulle oppløses?

- Det er rart med det, men man tilpasser seg jo de situasjonene man er i. Jeg ble selvfølgelig veldig glad, men det koster jo penger, så jubelen sto ikke i taket. Viken var ikke vår feil til å begynne med, og i kombinasjon med det jeg nevnte tidligere så mener jeg at det var en god og nødvendig beslutning

Hva er dine viktigste saker?

- For meg er skole utrolig viktig. Jeg mener at alle elevene våre skal få muligheten til å være den beste versjonen av seg selv, og kunne utvikle seg til å bli så bra som mulig. Derfor må skolen være fleksibel og tilrettelagt, og vi må også jobbe med å tilpasse skolen etter næringslivets behov. Regjeringen gjør en god jobb på dette feltet, og det lover vi å følge opp. Vi skal skape flere lærlingplasser og flere arbeidsplasser, slik at elevene våre også har en jobb å gå til i fremtiden.

Visste du?

Lars har syklet fra Nordkapp til Halden!