Bli bedre kjent med Filip!

Bli bedre kjent med vår ungdomskandidat, Filip Diskerud!

Filip (25) er den yngste på fylkestingslisten vår og ungdomskandidaten til AUF. Han er tidligere fylkesleder for AUF i Østfold, og er blant annet opptatt av å bekjempe barnefattigdom. Bli bedre kjent med Filip her!

Om Filip:

7. kandidat for Østfold Arbeiderparti, 4. kandidat for Marker Arbeiderparti

25 år

Har samboer

Bor i Ørje

Filip i kulåsparken i sarp

Filip Wilhelm Diskerud er ungdomskandidaten vår!

Hva er dine viktigste saker som ungdomskandidat?

- Min aller største hjertesak har alltid vært og kommer nok alltid til å være å utjevne forskjeller og få slutt på barnefattigdom. Flere av mine viktigste saker i fylkespolitikken handler om nettopp dette. Jeg er glad og stolt over at Arbeiderpartiet er enige om at vi må få tilbake gratis skole-pc på vgs, og jeg er glad for at vi skal ta tilbake gratis skolefrukt og innføre gratis skolemat på samtlige skoler i fylket. Det er urettferdig at dagens elever enten må ha med pc hjemmefra eller bruke stipendet sitt på å kjøpe en brukbar datamaskin. Det viser tydelige forskjeller når noen kommer med den dyreste macbooken og andre med pappas gamle jobb-pc. Stipendet skal brukes på kladdebøker, skrivesaker og annet nødvendig utstyr, og pcen skal lånes ut på skolen. 

Vår politikk hjelper. Man lærer bedre på en mett mage, og vi sørger for at alle får i seg nok næring i løpet av skoledagen.

Hva synes du at er det beste med Østfold?

- Jeg liker å si at Østfold er Norge i miniatyr. Vi har byer, bygder, skog, hav og innsjøer, og veien til Europa (Sverige) er kort. Man kan kjøre fint gjennom Østfold på cirka to timer i bil. Østfold har alt, og er godt plassert. Mulighetene er mange! Som tidligere fylkesleder for AUF i Østfold og med en mor som elsket å dra på dagsturer gjennom fylket, samt familie som er bosatt i flere ulike kommuner, føler jeg tilhørighet til hele Østfold, og det er viktig for meg at hele Østfold lykkes. Vi er sterkere sammen enn hver for oss, og jeg ønsker å være en brobygger i fylkespolitikken som kan se helheten.

Hvorfor skal innbyggerne i Østfold stemme på deg og Arbeiderpartiet?

- Fordi vi har den beste politikken for å bygge nye Østfold! Jeg er klar for å ta i et tak for å gjøre Østfold til den beste fylkeskommunen i landet. I Arbeiderpartiet ønsker vi at alle skal lykkes, uavhengig av utdanning, bakgrunn, hvem du er eller størrelsen på lommeboka. Vår politikk tilrettelegger for nettopp dette. I tillegg anerkjenner vi at vi kun har én klode, og vi har derfor høye, store og gode mål for klimakutt, som vi skal nå sammen med alle kommunene. 

Visste du?

Filip har både vært fylkesleder og fylkessekretær for AUF i Østfold, og folk blir gjerne litt overrasket når de finner ut at han IKKE har ti tommeltotter.