Åtte tapte år for likestillinga

av: Maria D. Imrik, ungdomskandidat for Østfold Ap

De siste åtte årene hvor Høyreregjeringen og FrP har styrt Norge har vært åtte tapte år for likestillingskampen.

Det virker som partiene på høyresiden er opptatt av å føre en politikk som til stadighet tar oss tilbake i tid, som lefler med gamle vedtak og lovverk.

Allerede i 2014 var Høyreregjeringen i ferd med å endre loven og dermed sikre leger reservasjonsrett. Altså rett til å nekte å henvise pasienter til abort.

Heldigvis ble ikke dette noe av, takket være enorm motstand mot forslaget. At de i det hele tatt vurderte dette er etter mitt syn hårreisende.

Maria Imrik

Maria D. Imrik, ungdomskandidat for Østfold Ap

I 2018 tok tusenvis av menn, kvinner, barn og unge til gatene for å demonstrere mot regjeringens forslag om å endre abortloven.

Abortloven overlevde 40 år i Norge. Men den overlevde ikke 8 år med Høyreregjeringen og FrP.

For denne gangen hjalp det ikke stort at motstanden mot de foreslåtte endringene i abortloven var enorm. Endringene ble en realitet fordi Erna Solberg er mer opptatt av å sikre sin egen makt, enn å bevare kvinners selvbestemmelse.

Selv om KrF har stått i front for å innskrenke abortloven er det viktig å huske at Høyre har gitt KrF muligheten til å sitte ved maktens bord. Dette bør Høyre stilles til ansvar for.

Mandag denne uka ble det offentliggjort at KrFs leder Ropstad vil utrede hvorvidt vi skal ha selvbestemt abort overhodet i Norge. Det var en storslagen seier når dette ble innført i Norge i 1978. Nå må vi muligens ta kampen på nytt, hvis Høyreregjeringen får fortsette å styre.

Vi er i 2021. Vi burde bevege oss fremover. Vi burde styrke kvinners rettigheter, skape en skole hvor alle kan lykkes og et samfunn med mindre forskjeller mellom folk. Dette, og mye mer, vil Arbeiderpartiet kjempe for hvis vi får regjeringsmakt til høsten.