Regjeringen skuffer igjen

Det er skuffende at Regjeringen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett holder fast ved vedtaket om å innføre flyseteavgiften fra 1. juni, sier stortingsrepresentant Irene Johansen.

original_1478638290_9906166

Etter massivt press også fra sine egne i Østfold og andre deler av landet hadde jeg forventet at de nå hadde skrotet denne avgiften for godt, men det har de altså ikke. Jeg konstaterer at de lokale representantene fra H og Frp ikke har fått gjennomslag for sine årsmøtevedtak om å skrote avgiften.

Regjeringens begrunnelse for avgiften var at den var en miljøavgift som skulle bidra til det grønne skiftet. Jeg har tatt opp flyseteavgiften og konsekvensene av den med mulig tap av arbeidsplasser i Østfold, i spørretimen i Stortinget både med finansminister Siv Jensen og Statsminister Erna Solberg.

Sistnevnte understreket nettopp miljøargumentet og at det er rimelig at forurenser betaler. Senere har Ingjerd Schou gått tilbake på dette og sagt i Moss Avis at miljøargumentet ikke har vært hennes eller Høyres begrunnelse for avgiften. Alle vet nå at begrunnelsen var å få budsjettet til å gå i hop en sen nattetime i innspurten av budsjettforhandlingene med V og Krf. Med ytterligere økt oljepengebruk i revidert nasjonalbudsjett burde Regjeringen prioritert å kutte ut avgiften.

De har redusert inntektene fra den med kr 250 mill., men holder altså fast ved innføring 1. juni 2016, forutsatt at ESA har behandlet fritaket som regjeringen ville innføre på transitt- og transferpassasjerer. Det er ikke lenge til. Vi får sette vår lit til at ESA har mange andre saker å behandle og at fristen ryker slik at Regjeringen får en ytterligere tenkepause til å finne andre inntektskilder i statsbudsjettet for 2017.

Innføres flyseteavgiften om 3 uker er dette en særdeles dårlig valgkampsak å fronte for H og Frp i Østfold i valgkampen i 2017.

Mvh Irene Johansen, stortingsrepresentant for Ap og medlem av finanskomiteen