FrP benekter at flyseteavgiften har skylda

FrP benekter fortsatt at flyseteavgiften satte kroken på døra på Moss lufthavn Rygge.

original_1478638290_9906166

Onsdag kveld var det igjen liv i avgangshallen på Moss Lufthavn Rygge. Men bare for en kveld. LO hadde satt flyseteavgiften på dagsorden denne kvelden. Representanter fra de politiske partiene møtte en fullsatt avgangshall.

Det var på spørsmål om hvorfor avgiften ble innført, FrP´s Bjørnar Laabak sa han ikke hadde tro på at flyseteavgiften hadde skylda for nedleggelsen av flyplassen. Forsikringen fra Thorbjørn Lothe fra NHO Luftfart, og de de tidligere tillitsvalgte Iselin Blakkestad og Bjørn Petter Jenssen om at avgiften var den direkte årsaken til nedleggelsen, gjorde ikke inntrykk på FrPs tredjekandidat til stortingsvalget.

I debatten framkom det at de lokale representantene til Høyre, Krf og Venstre var i mot avgiften, men at de ble fanget av politiske systemer i sine partier på stortinget og måtte stemme for en avgift de var i mot.

Stein Erik Lauvås fortalte forsamlingen at Arbeiderpartiet har vært for sivil rutetrafikk på Rygge siden 1997 og lovet de nye eierne forutsigbare rammevilkår uten flyseteavgift i framtiden. Lauvås var klar på at regjeringspartiene og deres støttepartier har det direkte ansvaret for at 1000 arbeidsplasser ble fjernet fra Østfold!

På møtet sa Espen Ettre fra investeringsselskapet Jotunfjell, at det var en klar forutsetning at flyseteavgiften måtte bort for at det igjen skulle bli flytrafikk på Rygge. Et budskap som virket å gå hjem i politikerpanelet.

Verdt å merke seg er at hverken FrP eller Høyre møtte med sine toppkandidater.