Arbeid er det viktigste for Østfold

Arbeiderpartiet går til valg på et taktskifte for å få flere ut i jobb. Østfold blir viktig for at Norge skal lykkes.

Arbeiderpartiet går til valg på et taktskifte for å flere ut i jobb. Østfold blir viktig for å Norge skal lykkes.

Arbeiderpartiet går til valg på et taktskifte for å flere ut i jobb. Østfold blir viktig for at Norge skal lykkes, sier Stein Erik Lauvås sammen med Svein Roald Hansen, Elise Bjørnebekk-Waagen, Arve Sigmundstad og Siv Henriette Jacobsen.

På dagens pressekonferanse der Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre oppsummerte det politiske halvåret, var arbeid den viktigste saken. Arbeid til alle vil også være den viktigste valgkampsaken for Arbeiderpartiet.

Vi kan ikke fortsette som nå, for andelen av befolkningen vår som er i arbeid var i 2016 den laveste på over 20 år. Under Høyre/Frp-regjeringen har det blitt skapt færre jobber totalt, enn det ble skapt årlig under Stoltenberg II, sa Jonas Gahr Støre på pressekonferansen.

Dette setter Arbeiderpartiets kandidater i Østfold stor pris på. For i et fylke med stor generell ledighet og der spesielt mange unge er utenfor skole- og arbeidslivet, er det viktig å ha en statsministerkandidat som forstår alvoret, sier kandidatene.

- Regjeringen bagatelliserer utfordringene på arbeidsmarkedet. Statsminister Erna Solberg er selvtilfreds med egen innsats, og forstår ikke alvoret. Det står i sterk kontrast med det viktigste for Norge i årene fremover som er å få flere i jobb. Derfor trenger Norge et vaktskifte, for å få et taktskifte for å møte den største samfunnsutfordringen vår de neste ti årene, sier Arbeiderpartiets fem første stortingskandidater fra Østfold.

For at Norge skal lykkes må vi lykkes i Østfold. Vi har store muligheter innen kunnskap og kompetanse. Østfoldingene har vist at det finnes store muligheter, masse energi og kloke hoder i vårt stolte industrifylke.